Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχεται απάντησε: «Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία σχετικά με μένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα βιβλία αυτά και τί δεν είπαν. Εβραίους μας είπαν, Αρμένιους μας είπαν και με το συμπάθιο Έλληνες μας είπαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν στις συγκεκριμένες δηλώσεις χρησιμοποίησε τη λέξη «Ρουμ» δηλαδή Ρωμιός, η οποία χρησιμοποιείται στην Τουρκία για τους Έλληνες της Τουρκίας και της Κύπρου.

Στην Τουρκία δεν έχει δοθεί δημοσιότητα σχετικά με την έκφραση «με το συμπάθιο Έλληνες», η οποία στην τουρκική γλώσσα παραπέμπει σε κάτι αρνητικό. Το τουρκικό CNN Turk όμως στην στοσελίδα του σήμερα αναφέρεται στα σχετικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο τουρκικό twitter με σχετικά μηνύματα «από πότε είναι βρισιά το να είσαι Έλληνας;» και «μήπως είναι ντροπή να είσαι Έλληνας;»