Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» παραμένουν και σήμερα, όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στην πλατεία της Μαδρίτης «Πουέρτα ντελ Σολ». Οι «Ιndignados» διαμαρτύρονται για το πολύ υψηλό ποσοστό ανέργων (21,29% του ενεργού πληθυσμού) για τις πολλαπλές αβεβαιότητες, ενώ διαθέτουν την ψυχική συμπαράσταση του 66% του ισπανικού πληθυσμού (έναντι 21% που διαφωνεί με τις πρακτικές τους) όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ελ Παΐς» στο σημερινό της φύλλο.

Στη δημοσκόπηση, το 81% των ερωτηθέντων απαντά ότι, «οι Αγανακτισμένοι έχουν δίκιο». Μέχρι σήμερα, σε όλη την Ισπανία, έχουν στηθεί καταυλισμοί από σκηνές σε 56 μεγάλες πλατείες.

Το κίνημα των «Indignados» αναμένεται να κινηθεί πιο δραστήρια την 11η Ιουνίου, τη μέρα την οποία αναλαμβάνουν επίσημα καθήκοντα οι πρόσφατα εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες. Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 «καραβάνια Αγανακτισμένων» τα οποία θα συγκλίνουν στην πρωτεύουσα Μαδρίτη.

Εκπρόσωπος των «Αγανακτισμένων» στην Ισπανία, ο Πάκο Αντρές, δήλωσε σήμερα ότι: «το κίνημα θα συνεχίσει, οπωσδήποτε και τις επόμενες βδομάδες να δίνει το “παρών”, παρά τις εμπιμέρους διαφωνίες μεταξύ των διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό του. Οι σκηνές μας είναι ένα σύμβολο. Αν όλες εξαφανιστούν, τότε τελειώσαμε».

Σημειώνεται ότι η «Επιτροπή γιά τις Τέχνες» έλυσε τη τη μεγάλη σκηνή της κι άφησε στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ μόνον ένα ατελιέ ζωγραφικής, όπου δεσπόζει μία σύνθεση έξι μεγάλων ξύλινων πανό, στο σχήμα του εξαγώνου, πάνω στα οποία μπορεί να ζωγραφίσουν όσοι απ τους «Αγανακτισμένους» το επιθυμούν.