Ο Luciano Pitronello Schuffeneger παραλίγο να χάσει την όραση του και υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα από τη βόμβα που κράταγε στα χέρια του και σκόπευε να ρίξει στην τράπεζα, όταν από λάθος έσκασε στα χέρια του.

Οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι ο δράστης κατά λάθος πάτησε τον πυροκροτητή με αποτέλεσμα να σκάσει ενώ τη κρατούσε.

Το όλο περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας. Τα ξημερώματα λίγα λεπτά πριν την έκρηξη φαίνεται να πλησιάζει προς την τράπεζα έτοιμος να ρίξει τη βόμβα, που όμως ακριβώς εξαιτίας του λάθους έσκασε νωρίτερα. Αμέσως τυλίγεται στη φλόγες και αρχίζει να περπατάει προς τον δρόμο, φωνάζοντας για βοήθεια. Περαστικοί προσπάθησαν να σβήσουν τον φλεγόμενο άντρα.

Μαζί με τον Schuffeneger υπήρχε και ένα ακόμα άτομο, το οποίο ήταν οδηγός μιας μηχανής και τον περίμενε για να φύγουν. Ο συνεργός του όμως αμέσως μετά την έκρηξη τράπηκε σε φυγή αφήνοντάς τον ίδιο πίσω να καίγεται.

Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός παρόμοιων πρωινών βομβιστικών επιθέσεων στη Χιλή, με ευτυχώς μόνο ένα θάνατο μέχρι τώρα. Το κοινωνικό περιβάλλον του Luciano δηλώνει ότι είχε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του, καθώς και το ότι είχε αρχίσει γίνεται ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος. Προς το παρόν βρίσκεται σε τεχνητό κώμα με την ελπίδα να αναρρώσει, μιας και τα εγκαύματά του είναι σοβαρά.

Ο εισαγγελέας Hector Barros έχει αναλάβει την διαλεύκανση μιας υποθέσεως 15 αναρχικών που έχουν συμμετέχει σε παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις.