Για το ύψος των επιδοτήσεων διαμαρτύρονται οι αγρότες στη Σερβία, οι οποίοι έχουν αποκλείσει με τα τρακτέρ τους κεντρικές οδικές αρτηρίες στην πόλη Βοϊβοντίνα και επιτρέπουν μόνο την κυκλοφορία ασθενοφόρων και οχημάτων, στα οποία επιβαίνουν παιδιά.

Οι αγρότες προχώρησαν το πρωί σε αποκλεισμό της διάβασης Σιντ-Τοβάρνικ στα σύνορα Κροατίας-Σερβίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της συνοριακής διάβασης Ίλοκ.

Οι αγρότες ξεκίνησαν στις 30 Μαΐου μαζικές διαμαρτυρίες διαρκείας σε όλη τη Βοϊβοντίνα, με στόχο να μεταβούν στο Βελιγράδι και να παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα έξω από το κυβερνητικό μέγαρο, αλλά, όπως τονίζουν, εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι χθεσινές πολύωρες διαβουλεύσεις του υπουργού Γεωργίας της Σερβίας, Ντούσαν Πέτροβιτς, με εκπροσώπους ενώσεων αγροτών. Παρά την αποτυχία των συνομιλιών, ο υπουργός Γεωργίας και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων κάλεσαν τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Εκπρόσωποι των ενώσεων αγροτών ανέφεραν ότι, παρά τη δυσαρέσκεια για την έκβαση της χθεσινοβραδινής σύσκεψης με τον αρμόδιο υπουργό, θεωρούν ότι η συνέχιση της διαμαρτυρίας μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για τους ίδιους και για τους υπόλοιπους πολίτες.