Δημοσιεύματα που βγήκαν σήμερα σε γαλλικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι η καμαριέρα που κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το πρώην αφεντικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται σε απομόνωση.

Η Ναφισατού Ντιαλλό, η οποία κατάγεται από τη Γουϊνέα Κόνακρι της βορειοδυτικής Αφρικής, είναι μουσουλμάνα και ζει στο υποβαθμισμένο Μπρονξ της Νέας Υόρκης μαζί με τη 15χρονη κόρη της, βρίσκονται, σύμφωνα με γαλλικές εφημερίδες σε απομόνωση, ενώ οι δικοί της παραμένουν στην πατρίδα της.

Όπως δήλωσε ο αδελφός της σε γαλλική εφημερίδα δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου μαζί τους από την στιγμή που έγινε γνωστό το σκάνδαλο, ενώ όταν ερωτήθηκε αν τον έχουν προσεγγίσει άνθρωποι του Στρος Καν, απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

Επίσης, είπε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν με κανέναν για ό,τι και αν τους προταθεί ή ζητηθεί, μια που ούτε εκείνοι έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με την υπόθεση, και συνέχισε λέγοντας ότι η οικογένεια της καμαριέρας θέλει πάνω απ’ όλα, να μιλήσει μαζί της και «να βεβαιωθούμε πως είναι ασφαλής και ζωντανή».

Η Ντιαλλό κρατείται σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία, καθώς οι αρχές και ο δικηγόρος της ακολουθούν την απαιτούμενη διαδικασία προστασίας μαρτύρων που απαιτείται σε τέτοιες καταστάσεις.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ