Ακόμα ασταθής και σοβαρή είναι η κατάσταση του αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ο οποίος βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση σε νοσοκομείο του παραθαλάσσιου θέρετρου Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα από τις 13 Απριλίου.

Ο πρώην πρόεδρος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια ανάκρισης και έκτοτε έχει αναβληθεί η δίκη για τη δολοφονία διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του στις 11 Φεβρουαρίου και για διαφθορά.

Ο γενικός εισαγγελέας Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ επιφόρτισε μια ομάδα γιατρών για να αποφανθούν αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο φυλακής.

Οι γιατροί ανάμεσά τους και καρδιολόγοι αποφάσισαν, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της εισαγγελίας στο Facebook, να μη μεταφερθεί ο Χόσνι Μουμπάρακ στο νοσοκομείο της φυλακής Τόρα δηλώνοντας: «Το νοσοκομείο της φυλακής Τόρα στην παρούσα φάση δεν είναι αρκετά εξοπλισμένο για να δεχθεί έναν ασθενή σε τόσο σοβαρή και ασταθή κατάσταση».

Επίσης, οι γιατροί επισημαίνουν πως Μουμπάρακ είναι εξαντλημένος και υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσει καρδιακή κρίση ενώ κινδυνεύει ακόμα και να χάσει για σύντομο χρονικό διάστημα τις αισθήσεις του εξαιτίας προβλημάτων στο κυκλοφορικό του σύστημα και δεν μπορεί να σηκώνεται μόνος του από το κρεβάτι.

Τέλος, αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν όγκοι στη χολή και το πάγκρεάς του, όμως δεν είναι σε θέση ναα γνωρίζουν ακόμα εάν οι συγκεκριμένοι αφαιρέθηκαν τον Μάρτιο του 2010, όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, ή αν υπάρχουν ακόμη.