Η νότια Κορέα έθεσε σε λειτουργία το πρώτο απόλυτα, κατά τα λεγόμενά της, φιλικό προς το περιβάλλον επιχειρηματικό κέντρο. Αυτή αποτελεί μία κατασκευή με μηδενικές εκπομπές άνθρακα και η οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικώς ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, υλοποιώντας ένα σχέδιο που αποδεικνύει την δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το επιφάνειας 2.500 τετραγωνικών μέτρων κτίριο, το οποίο φιλοξενεί κι ένα κέντρο κλιματικών ερευνών στο Ιντσέον κοντά στη Σεούλ, εγκαινιάσθηκε τον περασμένο μήνα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και κόστισε 8 εκατ. δολάρια.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (NIER) του ιδίου υπουργείου ευελπιστεί πως το κτίριο θα μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 100 τόνους σε ετήσια βάση και αναμένεται να επιτευχθούν οικονομίες ύψους 100.000 δολαρίων.

Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους πυλώνες της πολιτικής στρατηγικής του προέδρου Λι Μιουνγκ Μπακ, στα πλαίσια της προσπάθειας να επιτύχει το στόχο της μείωσης των σχετικών εκπομπών βλαβερών αερίων έως 30% μέχρι το 2020.