Από νωρίς το απόγευμα επρόκειτο να εμφανιστεί ενώπιον Δικαστή της Νέας Υόρκης ο Ντομινίκ Στρος Καν ωστόσο όπως φαίνεται έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής τρεις αναβολές, γεγονός που πυροδότησε διάφορα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καμαριέρα που δέχτηκε επίθεση από τον Στρος Καν κατευθύνεται στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται ο επικεφαλής του ΔΝΤ για να προβεί στην αναγνώριση του.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η κράτηση του καθώς παρά το γεγονός ότι ο Στρος Καν δηλώνει αθώος, εκείνος έχει στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του, όπως το γενετικό υλικό που βρέθηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ, κάτι που αναμένεται σύμφωνα με την Αστυνομία να επιβεβαιωθεί στο δικαστήριο.

Οι δικηγόροι του Στρος Καν θα ζητήσουν την αποφυλάκιση του λέγοντας ότι ο πελάτης τους δηλώνει αθώος. Ο ένας μάλιστα από τους δύο δικηγόρους του είναι ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν που είχε εκπροσωπήσει το 2004 τον Μάικλ Τζάκσον όταν είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία παρενόχλησης ανηλίκου.

Καθυστερήσεις υπήρξαν όμως και σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για να οριστεί και επίσημα στη θέση του Στρος Καν ο Τζον Λίπσκι, το νούμερο δύο του ταμείου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τελικά τις επόμενες ώρες.

Η απόφαση εις βάρος του επικεφαλής του ΔΝΤ δεν αναμένεται να βγει απόψε, αν και σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα στραφούν εναντίον του προκειμένου να προστατευτεί η καλή φήμη του ΔΝΤ.

Ωστόσο, το μήνυμα που έστειλε ο Ντομινίκ Στρος Καν στο δικηγόρο του είναι ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί καθώς πιστεύει απόλυτα στην αθωότητα του.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ