Σύμφωνα με την αμερικάνική γεωλογική υπηρεσία σήμερα το πρωί σημειώθηκε μικρός σεισμός στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 09:04 τοπική ώρα.

Η Ουάσινγκτον δεν είναι καθόλου συνηθισμένη σε τέτοια φαινόμενα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης, στην πολιτεία Μέριλαντ.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα «Washington Post», η γεωφυσικός της γεωλογικής υπηρεσίας, Έϊμι Βόναν, δήλωσε ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί στην περιοχή σε ακτίνα 72 χιλιομέτρων από τότε που δημιουργήθηκε η βάση δεδομένων το 1974.

Η πιο μεγάλη δόνηση που έχει σημειωθεί από τότε ήταν το 1993, οπότε και έγινε ένας σεισμός μεγέθους 2,7 βαθμών, διευκρίνισε η Βόναν.

Από το σεισμό δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές, όπως αναφέρει η εφημερίδα στον ιστότοπό της. Όμως πολλοί κάτοικοι της πόλης κάλεσαν σε βοήθεια, ενώ το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC αφιέρωσε μεγάλο μέρος της πρωινής του εκπομπής στο θέμα.