Στις κεντρικές πλατείες τουλάχιστον 17 πόλεων της Υεμένης κατευθύνονται χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές απαιτώντας την αποχώρηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από την εξουσία.
Η λεγόμενη «Παρασκευή της Αποφασιστικότητας» διοργανώνεται μετά την απόφαση του Κατάρ να αποσυρθεί από την πρωτοβουλία -με την διαμεσολάβηση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC)- με στόχο την επίλυση της κρίσης στην Υεμένη, επικαλούμενο την καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας και τα συνεχιζόμενα επεισόδια βίας. Η Σαναά είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση του Κατάρ ότι «χρηματοδοτούσε» τους διαδηλωτές.
Υποστηρικτές του προέδρου Σάλεχ συγκεντρώνονται από διάφορες επαρχίες στην πρωτεύουσα για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον πρόεδρο στην δική τους «Παρασκευή της Ενότητας». Θα ζητήσουν να μείνει ο Σάλεχ στην εξουσία ως τη λήξη της θητείας του το 2013.
Το εξαμελές GCC (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) είχε προτείνει να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση του Σάλεχ και να δοθεί νομική ασυλία στον ίδιο, στα μέλη της οικογένειάς του και συμβούλους του. Πρότεινε ακόμα να επιτραπεί στον πρόεδρο να παραμείνει μετά την αποχώρησή του πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Σάλεχ , ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία επί 33 χρόνια και θεωρείται σύμμαχος-κλειδί των ΗΠΑ, αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία και συνεχίζει να αψηφά τις κινητοποιήσεις.
Ο απολογισμός των νεκρών από τα επεισόδια στις διαδηλώσεις, που άρχισαν τον Ιανουάριο και κλιμακώθηκαν το Φεβρουάριο, μετά την πτώση του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, έχει ξεπεράσει τους 150, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.