Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους και σκότωσαν σήμερα πέντε διαδηλωτές που ζητούσαν πολιτικές ελευθερίες στην πόλη Χομς, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής.

«Περισυλλέξαμε πέντε πτώματα στην περιοχή Μπαμπ αλ Σίμπα. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές. Χιλιάδες πραγματοποιούν ακόμη πορεία σε άλλα σημεία της Χομς», δήλωσε ένας ακτιβιστής που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ‘αρματα μάχης παρατάχθηκαν σήμερα στη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Τελ την ώρα που σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τρία άρματα μάχης βρίσκονται επίσης στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού, όπου οι ακτιβιστές έχουν καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις.

Στην Τελ οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον των εκατοντάδων διαδηλωτών, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς, όπως δήλώσε αυτόπτης μάρτυρας.