Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν εκτόξευσαν σήμερα απειλές για την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον κυβερνητικών ηγετών, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Ασίφ Άλι Ζαρντάρι, του πακιστανικού στρατού και των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά το φόνο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Τώρα οι πακιστανοί ηγέτες, ο πρόεδρος Ζαρντάρι και ο στρατός θα είναι οι πρώτοι στόχοι μας. Η Αμερική θα είναι ο δεύτερος στόχος μας», δήλωσε τηλεφωνικά προς το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος του Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (Κίνημα Ταλιμπάν του Πακιστάν, TTP), Εχσανουλάχ Εχσάν.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με αξιωματούχο της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε στο Reuters, η ομάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που κυνήγησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε διαταγές να σκοτώσει τον εγκέφαλο της Αλ-Κάιντα, όχι να τον συλλάβει.

«Ήταν μια επιχείρηση για φόνο», δήλωσε ο αξιωματούχος, καθιστώντας σαφές ότι δεν υπήρχε επιθυμία από την αμερικανική πλευρά να καταβληθεί προσπάθεια για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν ζωντανού στο Πακιστάν.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν