Μια μεγάλη πλειοψηφία των Εβραίων που ζουν στη Βρετανία, που αγγίζει το 78% των ερωτηθέντων, υποστηρίζει τη λύση της δημιουργίας δύο κρατών για να τεθεί τέλος στη διαμάχη με τους Παλαιστίνιους. Ένα 15% αντιτάσσεται στην άποψη αυτή και 8% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.

H πλειοψηφία των Εβραίων που ζουν στη Βρετανία εκτιμά ότι το Ισραήλ θα πρέπει να ανταλλάξει τα εδάφη που κατέχει με την ειρήνη και να διαπραγματευτεί με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, ισχυρίζονται πάντως ότι ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με το εβραϊκό κράτος, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Τα δύο τρίτα των Εβραίων της Βρετανίας (67%) εύχονται το Ισραήλ να παραδώσει τα αραβικά εδάφη που κατέχει έναντι επίτευξης ειρήνης με τους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Ipsos ΜΟRΙ και το Ινστιτούτο Ερευνών για την εβραϊκή πολιτική που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ωστόσο το 28% των συνολικά 4.081 ερωτηθέντων δήλωσε αντίθετο με την άποψη αυτή.

Το 52% των ερωτηθέντων ευχήθηκε το Ισραήλ να προχωρήσει ακόμα πιο μακριά και να διαπραγματευτεί με το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς, ενώ το 39% αντιτίθεται.

Πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (74%) αντιτίθενται στην επέκταση των εβραϊκών οικισμών πέραν όσων υπάρχουν σήμερα στη Δυτική Όχθη.

Το 90% των Εβραίων της Βρετανίας θεωρεί το Ισραήλ «πατρογονικό έδαφος», το 72% θεωρεί ότι είναι σιωνιστές, ενώ το 95% έχει επισκεφθεί πάνω από μια φορά το Ισραήλ.

Για τους αρμόδιους της έρευνας τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Εβραίων της Βρετανίας έχει πολύ μεγάλη σύνδεση με το Ισραήλ και την εβραϊκή του καταγωγή, ενώ σε μεγάλο βαθμό είναι «φιλοισραηλινοί και φιλειρηνιστές», παρά το γεγονός ότι το 72% εκτιμά ότι η επίθεση του Ισραήλ το 2008 και το 2009 κατά της Γάζας ήταν «μια νόμιμη πράξη αυτοάμυνας».