Ο στρατός της Λιβύης που παραμένει πιστός στην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι ενίσχυσε τις θέσεις του γύρω από την στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα και έχει κρύψει μεγάλου βεληνεκούς συστοιχίες πυραύλων ώστε να μην μπορούν να τις πλήξουν οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των εξεγερμένων.

Οι αντικαθεστωτικοί μάχονται εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων εδώ και εβδομάδες, όμως η κατάσταση στο δρόμο μεταξύ της Μπρέγκα και της Ατζνταμπίγια έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Οι εξεγερμένοι ανέφεραν ότι υπήρξαν συγκρούσεις στην Μπρέγκα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό Άμπντουλ Σαλάμ Μοχάμεντ οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν πλέον τον έλεγχο της πόλης.

«Υπάρχουν 3.000 κυβερνητικοί στρατιώτες στη Μπρέγκα και τις δύο γειτονικές της πόλεις. Ενισχύουν την παρουσία τους», δήλωσε ο Μοχάμεντ στο Ρόιτερς από την Ατζνταμπίγια.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν σκάψει τούνελ για να κρύψουν τους πυραύλους Γκραντ ώστε να μην μπορούν να πληγούν από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ.

«Ελέγχουμε την περιοχή από εδώ έως την αλ Άρμπιν (που βρίσκεται στη μέση της απόστασης μέχρι την Μπρέγκα), όμως εξακολουθούν να έχουν ελεύθερους σκοπευτές στην περιοχή, ενεργούς, κρυμμένους στην έρημο», επεσήμανε.