Είναι γοητευτική και τα 51 χρόνια της δεν φαίνονται καθόλου. Είναι όμως και υποστράτηγος, υπηρετεί στην αμερικανική Πολιτική Αεροπορία και από τις 19 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου ήταν η επικεφαλής της μαζικής αεροπορικής επίθεσης κατά του Καντάφι!

Ήταν δηλαδή εκείνη που υπό τις διαταγές της γίνονταν οι επιθέσεις στη Λιβύη, μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από το ΝΑΤΟ.

Είναι η υποστράτηγος Μάργκαρετ Γούντγουορντ η οποία παρά τη γοητεία της και το χαμόγελό της… «τσάκισε» το λίβυο ηγέτη τα πρώτα 24ωρα της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας».

Η υποστράτηγος Γούντγουορντ έχει σπουδάσει στην Εθνική Σχολή Πολέμου και στη καριέρα της πέταγε ιπτάμενα τάνκερ, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις στον Παναμά, αλλά και στα Βαλκάνια.

Μιλώντας στο Der Spiegel η αμερικανίδα υποστράτηγος χαρακτήρισε την επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» ως «πολύ επιτυχημένη». Τόσο που υποστηρίζει ότι η έναρξη της επιχείρησης έσωσε 700.000 ανθρώπους που ο Καντάφι, όπως λέει, «θα είχε σφαγιάσει».

Η Μάργκαρετ Γούντγουορντ διοικούσε από την αμερικανική βάση του Ράμστάϊν στη Γερμανία και όπως λέει ένοιωθε ότι διηύθυνε μία ορχήστρα… Λίγο θανατηφόρα, βέβαια.

Πηγή:onalert