Η Αλ Κάιντα είναι μια ρατσιστική οργάνωση, που χρησιμοποιεί τους μαύρους σαν «πυρομαχικά», δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος σχετικά με το δίκτυο της Αλ Κάιντα, που συνδέεται με τους Σομαλούς αντάρτες Σεμπάμπ, που ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε την Κυριακή στην Καμπάλα.

«Η αλ Κάιντα και οι οργανώσεις, όπως οι Σεμπάμπ, που εμπνέονται από αυτή, δεν σέβονται τη ζωή των Αφρικανών», δήλωσε χθες αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι η Αλ Κάιντα είναι μία ρατσιστική οργάνωση που δε δείχνει κανένα σεβασμό προς τη ζωή.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών οι επικεφαλής της Αλ Κάιντα επιλέγουν ειδικά μαύρους Αφρικανούς για να τους κάνουν βομβιστές αυτοκτονίας, όπως επεσήμανε ένας άλλος αμερικανός αξιωματούχος, που επίσης δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

«Αυτό που εκπλήσσει στις δηλώσεις που κάνουν αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι ότι θεωρούν ότι οι ζωές των Αφρικανών δεν έχουν καμία αξία», είχε δηλώσει ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο νοτιοαφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο SABC που αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα.

Για αυτές τις οργανώσεις η Αφρική «δεν είναι παρά ένα μέρος όπου μπορούν να διεξάγουν ιδεολογικούς αγώνες που σκοτώνουν αθώους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες, αλλά για τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των τακτικών τους», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στην ίδια συνέντευξη.