Την αποφασιστικότητα του πληρώματος του «πλοίου της ελπίδας», όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι ακτιβιστές που επιβαίνουν σ’ αυτό, να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι τη Γάζα, εξέφρασε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καντάφι, Μασάλα Ζουέι.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κατευθυνθούμε προς τη Γάζα παρά τις απειλές του ισραηλινού στρατού», δήλωσε ο Μασάλα Ζουέι, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο βρίσκεται 20 ναυτικά μίλια από τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Ζουέι το «Αμάλθεια» παρέμεινε ακινητοποιημένο στα διεθνή ύδατα για 12 ώρες τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, εξαιτίας μίας βλάβης στη μηχανή του, όμως σήμερα το πρωί ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι του.

Ο Ζουέι πρόσθεσε, ότι το πλοίο περικυκλώθηκε σήμερα από οκτώ πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού καθώς και από άλλα μικρά στρατιωτικά σκάφη.

«Την Τρίτη το βράδυ οι Ισραηλινοί μας έκαναν ερωτήσεις για τον σκοπό του ταξιδιού μας, ενώ μας ζήτησαν τα ονόματά μας και την εθνικότητά μας».

Το «Αμάλθεια» ξεκίνησε και πάλι την πορεία του σήμερα, όμως υπάρχουν διαφορετικές πληροφορίες για την κατεύθυνση προς την οποία πλέει.

Αν και το Ίδρυμα Καντάφι, που έχει ναυλώσει το πλοίο, δηλώνει ότι πλέει προς τη Γάζα, μία πηγή του ισραηλινού στρατού δηλώνει ότι το πλοίο μοιάζει να κατευθύνεται προς το αιγυπτιακό λιμάνι Αλ Αρίς.

Σύμφωνα με τον Ζουέι, το πλοίο διατηρεί μία πορεία που μπορεί να το οδηγήσει είτε στη Γάζα είτε στο Αλ Αρίς. «Στις 18:00 ώρα Λιβύης θα βρισκόμαστε στη διασταύρωση των δύο ναυτικών δρόμων. Αυτή θα είναι η ώρα της απόφασης».