Πάνω από 13,6 εκατομμύρια άτομα θα μπορούσαν να τραφούν ολόκληρο το χρόνο, από τις ποσότητες των φρέσκων τροφίμων που πετάνε οι Αυστραλοί στα σκουπίδια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αρμόδιων φορέων, οι ποσότητες των φρέσκων τροφίμων που πετούν καθημερινά στα σκουπίδια σουπερμάρκετ, εστιατόρια, καφετέριες, φαστ-φουντ ανέρχονται σε 7,5 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.
Η αξία των τροφίμων αυτών υπολογίσθηκε σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε ολόκληρη την Αυστραλία, ενώ αν είχε διανεμηθεί στην κατανάλωση θα επαρκούσε για την καθημερινή σίτιση, για ολόκληρο τον χρόνο, των δύο τρίτων του πληθυσμού της χώρας.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο διευθυντής του οργανισμού SecondBite, Κέλι Μπάρφιλντ, που ασχολείται με τρόφιμα που πετάγονται, τόνισε για άλλη μια φορά, ότι οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργάζονται πιο στενά, ώστε να διανέμονται έγκυρα τα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια.
Πριν δύο βδομάδες, από τη διοργάνωση του Γκραν Πρι στο Άλμπερτ Παρκ, περίσσεψαν πάνω από 1,5 τόνοι φρέσκα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων και μεγάλες ποσότητες φρέσκου σολομού πρώτης ποιότητας, τα οποία και διανεμήθηκαν σε κατοίκους που σιτίζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.