Κατά του νομοσχεδίου που δίνει το «πράσινο φως» στους γάμους ομοφυλοφίλων διαδήλωσαν χιλιάδες πιστοί στην Αργεντινή. Το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί στη Βουλή και εκκρεμεί η έγκρισή του από τη Γερουσία.

Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στην  κινητοποίηση εναντίον των γάμων ομοφυλοφίλων που συνδιοργάνωσε η εκκλησία έξω από το Κογκρέσο στο Μπουένος Άιρες.

Τα πανό έγραφαν συνθήματα όπως «Θέλουμε μπαμπά και μαμά», «Πείτε ναι στην αληθινή οικογένεια». Τα στελέχη της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «έργο του σατανά».

Εάν η Γερουσία εγκρίνει το νομοσχέδιο, η Αργεντινή- όπου 9 στους 10 κατοίκους δηλώνουν καθολικοί- θα είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου θα νομιμοποιηθεί ο γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ωστόσο η αντίσταση που αντιμετωπίζει στη Γερουσία το νομοσχέδιο είναι σθεναρή, παρότι πέρασε από τη Βουλή από το Μάιο, εξισώνοντας τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών με αυτά των ετεροφυλόφιλων.

Τη ίδια ώρα, με σύνθημα «Κάντε θόρυβο για την Ισότητα» περίπου 200 υποστηρικτές του νομοσχεδίου συγκεντρώθηκαν στον Οβελίσκο, του Μπουένος Άιρες χτυπώντας κατσαρόλες και παιανίζοντας με βουβουζέλες, στο πλαίσιο της εκστρατείας του «Inadi», του ινστιτούτου κατά των διακρίσεων στην Αργεντινή.