Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στην Γάζα, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες, αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC, στο οποίο επισημαίνεται ότι οι ισραηλινές επιθέσεις συνέβησαν λίγες ώρες αφότου η Χαμάς είχε εξασφαλίσει την συμφωνία με άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Γάζα να σταματήσουν τους πυροβολισμούς στην πλευρά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το BBC, χθες το βράδυ η Χαμάς – η οποία ελέγχει την λωρίδα της Γάζας – συναντήθηκε με άλλες μαχόμενες ομάδες και συμφώνησε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο στην πόλη της Γάζας, η κατάπαυση του πυρός δεν εφαρμόστηκε από καμία πλευρά. Ισραηλινά πυρά από άρματα και αεροπλάνα ακούγονταν σε όλη την διάρκεια της μέρας ενώ τουλάχιστον έξι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς την πλευρά του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 10 παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη και περισσότεροι από 40 έχουν τραυματιστεί.

Αρκετοί από τους νεκρούς ήταν πολίτες, ανάμεσα τους και μια μητέρα και η 21 ετών κόρη της και ένας άντρας 55 ετών στην πόλη Καν Γιουνίς.

Τέσσερις από τους νεκρούς ήταν ηγέτες των ταξιαρχιών του Al Qassam και άλλοι δύο μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με την Χαμάς.