Στην Αθήνα έφτασε ο λίβυος υφυπουργός εξωτερικών, Αμντελατί Ομπεϊντί, για να παραδώσει μήνυμα από το λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Αμπντελατί Ομπεϊντί πέρασε από τη Λιβύη στη γειτονική Τυνησία και από εκεί πέταξε για την Αθήνα.

Συγκεκριμένα έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε « Η λιβυκή κυβέρνηση ζήτησε να στείλει απεσταλμένο στην Ελλάδα για να παραδώσει μήνυμα στον έλληνα πρωθυπουργό και γι αυτό το λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Αθήνα».

Από το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί στην Αθήνα τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι, όπως ζήτησε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρωθυπουργός της Λιβύης από τον Ελληνα ομόλογο του.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε ο κ. Παπανδρέου τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον. Το Σάββατο επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αλ Μπαγκντάντι Αλι Αλ-Μαχμούντι. Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.