Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν σήμερα ιταλοί γιατροί για την κατάσταση του αξιωματικού Αλεσάντρο Αλμαμόντε, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά χθες από την έκρηξη πακέτου-βόμβας στο στρατόπεδο των αλεξιπτωτιστών του Λιβόρνο.

Ο Αλμπαμόντε υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να καταφέρει να ξαναποκτήσει την χρήση του δεξιού του χεριού, που υπέστη βαρύτατο τραυματισμό από την έκρηξη, και να μπορέσει να σωθεί η όρασή του.

Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα και δίπλα του βρίσκεται η σύζυγός του Πάολα, η οποία την περίοδο αυτή κυοφορεί. Σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών, η υπόθεση είναι στα χέρια των εισαγγελέων της Φλωρεντίας, ενώ ό,τι απέμεινε από το πακέτο εξετάζεται από την ειδική ομάδα χημικών αναλύσεων των καραμπινιέρων.

Μέσα στο πακέτο-βόμβα, είχε τοποθετηθεί και η ανάληψη ευθύνης, σε ένα μικρό, διπλωμένο χαρτί, που θύμιζε «σκονάκι».

Επιβεβαιώνεται από τις αρχές ότι την προκήρυξη «υπογράφει» η Federazione Anarchica Informale( Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai) και ότι στα αποσπάσματα του κειμένου που περισώθηκαν από την ανάφλεξη, αναφέρεται: «όχι στην στρατιωτική συμμετοχή της Ιταλίας στις αποστολές στο Αφγανιστάν και στην Λιβύη».