«Ο πόλεμος δεν τελείωσε, οι αεροπορικές επιδρομές κατά στρατιωτικών στόχων θα συνεχισθούν στη Λιβύη» επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο RTL, ο υπουργός εξωτερικών Αλέν Ζιπέ επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος θα συνεχισθεί για όσο είναι απαραίτητο. Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολίτες υπήρξαν θύματα των επιδρομών του συνασπισμού τονίζοντας ότι οι στόχοι είναι στρατιωτικοί.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΝΑΤΟ, ο υπουργός εξήγησε ότι η Γαλλία συμφωνεί απόλυτα να ανατεθεί στην Ατλαντική Συμμαχία η ευθύνη εποπτείας του αποκλεισμού του εναέριου χώρου της Λιβύης, ρόλο για τον οποίο έχει ήδη προετοιμασθεί. Το Παρίσι όμως επιμένει ότι η «πολιτική ηγεσία» των επιχειρήσεων, θα πρέπει να παραμείνει στους επικεφαλής του Συνασπισμού.

Όσον αφορά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Αλέν Ζιπέ υποστήριξε ότι θα πρέπει να ενταχθεί στην ατζέντα και η συζήτηση για «την επόμενη φάση». «Η επόμενη φάση θα είναι μια πρωτοβουλία για την ειρήνη. Θα πρέπει από τώρα να σκεφθούμε πως θα οργανώσουμε την ειρήνη, πως θα συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναν εθνικό διάλογο ανάμεσα στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο με πιθανές άλλες πολιτικές δυνάμεις, καθ’ ότι υπάρχουν πολλές παραδοσιακές αρχές στη Λιβύη»είπε.

Χαρακτήρισε «τρελό» τον Καντάφι και  εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δικτάτορας δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα.