Επίθεση από καθολικούς Βορειοϊρλανδούς δέχθηκαν χθες προτεστάντες διαδηλωτές και αστυνομικοί. Στην επίθεση των καθολικών με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα οι αστυνομικοί, που συνόδευαν τους προστεστάντες διαδηλωτές, απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, πλαστικές σφαίρες και νερό υπό πίεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά άτομα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, μια αστυνομικός, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έπεσε θύμα «βάρβαρης επίθεσης», νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό, η δημοσιογράφος του τοπικού καναλιού UTV, Σάρον Ο’Νιλ, δήλωσε σχετικά: «Ενώ κειτόταν στο έδαφος και οι συνάδελφοί της έτρεχαν να την βοηθήσουν, οι ταραξίες εκτόξευαν ότι έβρισκαν μπροστά τους».

Να σημειώσουμε πως, η 12η Ιουλίου είναι κατά παράδοση η ημέρα που κορυφώνονται οι παρελάσεις τις οποίες οργανώνει στη Βόρεια Ιρλανδία το προτεσταντικό Τάγμα της Οράγγης γιορτάζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη μάχη του Μπόιν, στις 12 Ιουλίου 1660, όταν ο προτεστάντης πρίγκιπας Γουλιέλμος της Οράγγης νίκησε τον καθολικό βασιλιά Ιάκωβο Β.

Να υπενθυμίσουμε πως, προχθές είχαν τραυματιστεί άλλοι 27 αστυνομικοί σε ταραχές που ξέσπασαν στο Μπέλφαστ στο περιθώριο των παρελάσεων αυτών.