Την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και τις επαφές με το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο έχουν δημιουργήσει οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζει ο Αραβικός Συνδεσμός.

Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να καλέσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του και να επιβάλει μία ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού για να προστατεύσει το λαό της Λιβύης.

Η απόφαση για την επιβολή μίας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού έγινε δεκτή από τους άραβες υπουργούς με εξαίρεση τους υπουργούς της Αλγερίας και της Συρίας.

Τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ώστε να εμποδιστούν οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι να βομβαρδίσουν τους εξεγερμένους ζήτησαν και χιλιάδες γυναίκες που διαδήλωσαν σήμερα στη Βεγγάζη, την έδρα της λιβυκής αντιπολίτευσης.

Οι γυναίκες κρατούσαν την κοκκινοπράσινη σημαία με το αστέρι και την ημισέληνο της εποχής της μοναρχίας, πριν την επανάσταση που έφερε στην εξουσία τον Καντάφι.

Πολλές από αυτές είχαν κατέβει στη διαδήλωση μαζί με τα παιδιά τους ενώ μερικές κρατούσαν φωτογραφίες συγγενών τους που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του καθεστώτος.