Σε μαζικές διαδηλώσεις στη Συρία και σε δυτικές χώρες εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ καλεί το κοινό,μια ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook.

Η ομάδα που τιτλοφορείται «Επανάσταση εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ 2011» είχε μέχρι χθες 25.000 υποστηρικτές, ενώ οι δημιουργοί της «διαδικτυακής εκστρατείας» αναφέρουν ότι η ημερομηνία των κινητοποιήσεων σε όλες τις πόλεις της Συρίας, θα αποφασιστεί σε λίγες μέρες.

Αρκετές παρόμοιες εκστρατείες διεξάγονται μέσω Facebook το τελευταίο διάστημα, ειδικά σε ένδειξη υποστήριξης προς την Ταλ αλ Μαλούχι, μια Σύρια ιστολόγο που καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ποινή κάθειρξης 5 ετών αφού δικαστήριο έκρινε ότι εργαζόταν για λογαριασμό της CIA. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε την κατηγορία αυτή «εξωφρενική».

Μια άλλη ομάδα, που δεν κατονομάστηκε, είχε πρόσφατα χρησιμοποιήσει το Facebook για να καλέσει να διοργανωθεί μια «ημέρα οργής» την 4η Φεβρουαρίου, αλλά παρότι υπήρξαν χιλιάδες μέλη του ιστοτόπου που υποστήριξαν την έκκληση η κινητοποίηση δεν έγινε.