Η άλλοτε υποψήφια πρόεδρος της Κολομβίας Ίνγκριτ Μπετακούρ, η οποία απήχθη από τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) το Φεβρουάριο του 2002 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας ζητά αποζημίωση από το κολομβιανό κράτος που φτάνει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η Γαλλοκολομβιανή Ίνγκριντ Μπετακούρ θα ζητήσει αποζημίωση για την ηθική και οικονομική ζημία που υπέστη κατά την εξάχρονη αιχμαλωσία της, ανέφερε σήμερα κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με τα κολομβιανά μέσα ενημέρωσης η Μπετακούρ, που ζει στο εξωτερικό μετά την απελευθέρωσή της, στις 2 Ιουλίου 2008, σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων πέσο.

Η Μπετακούρ επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα στην Κολομβία για να συμμετάσχει σε μια τελετή, στην Μπογκοτά, μαζί με άλλους 14 πρώην ομήρους, με την ευκαιρία της επετείου από την απελευθέρωσή τους. Τότε είχε δηλώσει ότι επιθυμία της είναι να ζήσει ήσυχα με την οικογένειά της και ότι προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου. Επίσης έχει στραφεί στο γράψιμο και το Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο θα αφηγείται τη ζωή της κατά τη διάρκεια της ομηρίας της.