Άφωνοι έμειναν οι αξιωματικοί του Ισραηλινού στρατού με αυτό που είδαν. Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες παραπέμφθηκαν σε πειθαρχική ακρόαση. Το έγκλημά τους; Εκτελούν ένα χορό ρουτίνας με το τραγούδι «Τικ τοκ» της Kesha στην πόλη της Χεβρώνας, και το βίντεο ανέβηκε στο youtube. Η είδηση έκανε φυσικά το γύρο του κόσμου.

Οι στρατιώτες, είναι μέλη της 50ής Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχία, φορούν το πλήρη εξοπλισμό παριστάνουν ότι είναι σε στάση μουσουλμανικής προσευχής. Στη συνέχεια, το αίτημα για προσευχή τελειώνει και οι στρατιώτες αρχίσουν να χορεύουν Kesha.

Μερικοί βρήκαν το βίντεο πολύ αστείο ενώ κάποιοι θεωρούν ότι ξεπέρασαν τα όρια. Τα ο σίγουρο είναι ότι δεν θα άρεσε καθόλου σε κανένα Ισραηλινό αξιωματικό του στρατού να προβάλλεται τέτοιο βίντεο.

Το πράγμα γίνεται χειρότερο, επειδή το βίντεο είναι τραβηγμένο σε στρατιωτική βάση στη Χεβρώνα, η οποία είναι μία από τις πιο ιερές πόλεις τόσο του Ιουδαϊσμού όσο και του Ισλάμ. Επίσης είναι και μία από τις πιο ασταθείς πόλεις της περιφέρειας με συνεχείς συγκρούσεις.

Δείτε μόνοι σας το βίντεο και κρίνετε. Πάντως πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι για ερασιτέχνες είναι πολύ καλοί. Άντε βρε… και στα Grammy!