Η Βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, θα ψηφίσει για το αν θα αναστείλει ή όχι, την χρηματοδότηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της υγείας, που φέρει την υπογραφή του προέδρου Ομπάμα, μόλις λάβει το σχέδιο του προϋπολογισμού, την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του σώματος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, Έρικ Καντόρ.

«Περιμένω να δω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το νομοσχέδιο να έρχεται στο Σώμα, να μιλήσω για αυτό και να αποκλείσω κάθε χρηματοδότηση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για αυτό», είπε ο Καντόρ σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία έγινε αναφορά στην προσπάθεια να σταματήσει η εφαρμογή του νόμοσχεδίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές σκοπεύουν να περάσουν, την επόμενη εβδομάδα, ένα μέτρο το οποίο θα αφαιρεί άμεσα, τουλάχιστον 32 δισεκατομμύρια δολάρια από το σχέδιο προϋπολογισμού, ύψους 3,7 τρισεκατομμυρίων, της κυβέρνησης.

Οι νομοθέτες των Ρεπουμπλικάνων, αναμένεται να αποκαλύψουν λεπτομέρειες του “πακέτου” περικοπών, την Πέμπτη, πριν από την εφ’όλης της ύλης συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Καντόρ δεν διευκρίνισε αν οι περικοπές, που είναι απαραίτητες για να μην περάσει το νομοσχέδιο Ομπάμα, για την αναμόρφωση στην υγεία, θα περιλαμβάνονται σε αυτά τα μέτρα που θα δοθούν στη δημοσιότητα ή αν θα έρθουν με τροπολογία, αλλά είπε πως η τελική του μορφή, με την οποία θα παρουσιαστεί στη Βουλή, θα έχει αυτό το ύφος.

Πάντως το μέτρο, δύσκολα θα επιβιώσει στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία, καθώς ήδη μία παρόμοια αυτοδύναμη απόπειρα των Ρεπουμπλικάνων, να ρίξουν το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της υγείας του προέδρου Ομπάμα, απέτυχε.