Η 23χρονη Ανάτ Καμ κρίθηκε ένοχη γιατί εκμεταλλευόμενη τη θέση της ως γραμματέως του στρατηγού Γιαΐρ Ναβέχ το 2009 αφαίρεσε άκρως απόρρητα έγγραφα και τα έδωσε σε δημοσιογράφο.

Το δικαστήριο δεν την έκρινε ένοχη για κατασκοπεία, όπως είχε διατυπωθεί στο κατηγορητήριο, αλλά τα αδικήματά της θα φέρουν ποινή φυλάκισης 12 και 7 ετών, η οποία θα καθορισθεί μέσα σε 2 μήνες.

«Ήταν σημαντικό για μένα να φέρω σε γνώση του κοινού τις μεθόδους του στρατού. Στα μάτια της ιστορίας, όσοι κατηγορήθηκαν για εγκλήματα πολέμου, απαλλάχθηκαν», δήλωσε στους ανακριτές η νεαρή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Άνατ Καμ διαβίβασε τα περισσότερα έγγραφα στον Ούρι Μπλάου, δημοσιογράφο της εφημερίδας Haaretz ,ο οποίος και τα επέστρεψε στον στρατό, κατόπιν συμφωνίας με τις δικαστικές αρχές.

Με βάση τα έγγραφα αυτά, ο δημοσιογράφος δημοσίευσε σειρά άρθρων σχετικά με τις αμφιλεγόμενες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο στρατός. Σε ένα από τα έγγραφα αναφέρεται ότι οι στρατιώτες είχαν λάβει εντολή να πραγματοποιούν στοχευμένες δολοφονίες κατά των μελών του κινήματος του ισλαμικού Τζιχάντ, τη στιγμή που θα ήταν δυνατή η σύλληψή τους, αντίθετα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.