Η απόφαση της Washington Post να σταματήσει την παράδοση υποστήριξης προεδρικών υποψηφίων για πρώτη φορά από το 1988, έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους συνδρομητές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Τζεφ Μπέζος, έπαιξε κεντρικό ρόλο στη λήψη αυτής της απόφασης, ακυρώνοντας προγραμματισμένη υποστήριξη για την Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών, λίγο πριν από τις εκλογές του 2024.

Η απόφαση, που παρουσιάστηκε από τον εκδότη σερ Γουίλ Λιούις, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός του οργανισμού. Ο Λιούις υπερασπίστηκε την κίνηση λέγοντας ότι «είμαστε μια ανεξάρτητη εφημερίδα και πρέπει να υποστηρίζουμε την ικανότητα των αναγνωστών μας να αποφασίζουν μόνοι τους», προσθέτοντας ότι η πολιτική των υποστηρίξεων συνιστά «μια παρέκκλιση από τις θεμελιώδεις αξίες μας». Ωστόσο, η εφημερίδα, που από το 1976 είχε τακτικά υποστηρίξει προεδρικούς υποψηφίους με εξαίρεση τις εκλογές του 1988, δέχτηκε κύμα κριτικής από το προσωπικό της.

Η συντεχνία των εργαζομένων στη Washington Post εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε έντονη ανησυχία για την απόφαση, σημειώνοντας ότι «η διαχείριση επεμβαίνει στον τομέα των μελών μας». Ενδεικτική της αντίδρασης είναι και η παραίτηση του αρχισυντάκτη Ρόμπερτ Κέιγκαν, όπως και η υπογραφή άρθρου από 17 αρθρογράφους της Post που χαρακτήρισαν την κίνηση ως «τρομερό λάθος» σε μια στιγμή που «ένας υποψήφιος προωθεί θέσεις που απειλούν άμεσα την ελευθερία του Τύπου και τις αξίες του Συντάγματος».

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Μπέζος αρνείται ότι συμμετείχε άμεσα στην απόφαση αυτή, αλλά η κίνηση έχει ερμηνευτεί ως προσπάθεια αποφυγής της πολιτικής αντιπαράθεσης, κάτι που προκαλεί περαιτέρω συζητήσεις και εντάσεις στο εσωτερικό του οργανισμού.