Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) γνωστοποίησαν σήμερα ότι ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χασίμ Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Σαφιεντίν, επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ, θεωρούνταν ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα μετά τη δολοφονία του.

Σύμφωνα με τον στρατό, ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της τρομοκρατικής οργάνωσης, Χουσεΐν Αλί Χαζίμα, κατά τη διάρκεια του πλήγματος στις 4 Οκτωβρίου.


Το χτύπημα είχε ως στόχο το υπόγειο αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, το οποίο σύμφωνα με τον στρατό βρισκόταν «στην καρδιά ενός άμαχου πληθυσμού» στο νότιο προάστιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας, γνωστό ως Νταχιγιέ.

Οι IDF λένε ότι περισσότερα από 25 μέλη του τμήματος πληροφοριών της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο όταν πραγματοποιήθηκε το χτύπημα, συμπεριλαμβανομένων άλλων κορυφαίων διοικητών.

Ο Σαφιεντίν είχε χάσει την επαφή του μετά το χτύπημα, αλλά μόλις σήμερα οι IDF λένε ότι μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του. Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον θάνατό του.

Ο Σαφιεντίν, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017, είναι ξάδελφος του Νασράλα και, όπως αυτός, είναι κληρικός που φοράει το μαύρο τουρμπάνι που δηλώνει καταγωγή από τον προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ.