Κατά της απαγόρευσης της χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της παρουσίας των μαθητών στο σχολείο τάχθηκε ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου. Μάλιστα, αποφάσισε να διοργανώσει διαδήλωση κατά της απόφασης αυτής και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους μαθητές της Λευκωσίας.

Τη Δευτέρα 21/10 επισκέφτηκε σχολεία στη Λευκωσία, οργανώνοντας τη διαδήλωση. Καλούσε λοιπόν τους μαθητές να βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης στη 13:00, παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 13:35.

@fidiaspanayiotou

Τρίτη στις 1:00μ.μ όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας

♬ original sound – Fidias Panayiotou

Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου προειδοποίησε τους μαθητές πως σε περίπτωση αποχώρησής τους από το σχολείο, οι απουσίες θα είναι αδικαιολόγητες, ενώ και η ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) κάλεσε τους μαθητές να μη φύγουν από τα σχολεία και να μη συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

@fidiaspanayiotou

Όλοι στις 1:00 μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας να διαδηλώσουμε

♬ original sound – Fidias Panayiotou
@fidiaspanayiotou

Τρίτη η ώρα 1:00-3:00μ.μ όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας @nana

♬ original sound – Fidias Panayiotou

Τελικά, ο γνωστός YouTuber βρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας από νωρίς και όπως φαίνεται σε βίντεο κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού, κανένας μαθητής δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Φειδία, τουλάχιστον πριν από τις 13:35 που τα μαθήματα βρίσκονταν σε εξέλιξη.