Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα που σημειώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης στο νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα στην πόλη Κάνα, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA), πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή και τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομείο στην Τύρο.

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί τον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ. Από την 8η Οκτωβρίου 2023, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο ανέρχεται σε 2.350 και των τραυματιών σε 10.906, σύμφωνα με απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας.

Επίθεση δέχτηκε και το Ισραήλ

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης στο βόρειο Ισραήλ εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σύμφωνα με ενημέρωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), εντοπίστηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία κατέπεσαν σε παραμεθόρια περιοχή, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ