Η σεναριογράφος του «Grey’s Anatomy», Ελίζαμπεθ Φιντς, φέρεται να άλλαζε την εμφάνισή της και να έκανε «διαλείμματα για εμετό» στο πλαίσιο της σκηνοθετημένης της απάτης, με σκοπό να πείσει τους γύρω της ότι ήταν σοβαρά άρρωστη με καρκίνο.

Σε ένα απόσπασμα της νέας σειράς «Anatomy of Lies» στο Peacock, παρουσιάζεται η έκταση των ψεμάτων της Φιντς, η οποία προσποιούνταν ότι είχε καρκίνο για σχεδόν μία δεκαετία, ενώ εργαζόταν στην πολυβραβευμένη σειρά.

Σε αυτό το απόσπασμα, ο πρώην συνάδελφός της, σεναριογράφος και παραγωγός, Άντι Ρίζερ, μίλησε για την αίσθηση «προδοσίας» που ένιωσε σχετικά με το πόσο μακριά ήταν διατεθειμένη να φτάσει η Φιντς, για να πείσει ότι είχε καρκίνο και έκανε χημειοθεραπεία.

«Το θέμα είναι ότι ήταν τόσο μπερδεμένο», είπε ο Ρίζερ στο βίντεο. «Πρέπει να περάσεις οκτώ χρόνια συναναστροφής μαζί της για να το συνειδητοποιήσεις και δεν είμαι σίγουρος ότι ακόμη το έχω κατανοήσει πλήρως», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει η nypost, o Ρίζερ συνέκρινε τα ψέματα της Φιντς με «θεατρική παράσταση» και περιέγραψε πόσο μακριά θα έφτανε για να ξεγελάσει τους συναδέλφους της.

«Ερχόταν στη δουλειά με ξυρισμένο κεφάλι και μια, ξέρεις, πρασινωπή απόχρωση. Έμοιαζε σαν να ζούσε μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων. Έτρωγε Saltines και έπινε ginger ale και πήγαινε στην τουαλέτα για να κάνει διαλείμματα εμετού από τη χημειοθεραπεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο βίντεο, ο Ρίζερ ισχυρίστηκε ότι είχε ακούσει φήμες πως η Φιντς έψαχνε τα ιατρικά σκηνικά της σειράς και ζητούσε να δει «ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι», ενώ προσποιούνταν ότι ήταν άρρωστη.

Η Φιντς προσλήφθηκε στο «Grey’s Anatomy» ως σεναριογράφος το 2014.

Πριν αποκαλυφθούν τα ψέματά της σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του Vanity Fair το 2022, η Φιντς ισχυριζόταν ότι είχε επιβιώσει από μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, ότι είχε έναν φίλο που σκοτώθηκε στη σφαγή στη Συναγωγή Tree of Life το 2018, ότι είχε χάσει ένα νεφρό και ένα μέρος του ποδιού της, ότι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ότι είχε υποστεί κακοποίηση από έναν σκηνοθέτη όσο δούλευε στο «The Vampire Diaries».

Μετά το άρθρο του Vanity Fair, η Disney έθεσε τη Φιντς σε «διοικητική άδεια» από το μακροχρόνιο ιατρικό δράμα του ABC, εν αναμονή μιας έρευνας από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Η Φιντς στη συνέχεια παραιτήθηκε από τη σειρά και παραδέχτηκε τα ψέματά της, ομολογώντας ότι «ποτέ δεν είχε καμία μορφή καρκίνου» σε μια συνέντευξη που έδωσε μήνες αργότερα, αφότου αποκαλύφθηκε η απάτη της.

Το 2022 είπε ότι τα ψέματά της «έγιναν όλο και μεγαλύτερα και μεγαλύτερα και θάβονταν όλο και πιο βαθιά μέσα μου».

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν απολύτως λάθος. Είπα ψέματα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό», συμπλήρωσε.

Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί συνέχισε να ψεύδεται, η Φιντς είπε: «Ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι, όταν βιώνεις ένα επίπεδο τραύματος, πολλοί άνθρωποι υιοθετούν έναν περίεργο μηχανισμό αντιμετώπισης».

«Είπα ψέματα. Αυτός ήταν ο δικός μου τρόπος αντιμετώπισης και ο δικός μου τρόπος να νιώθω ασφαλής, να με βλέπουν και να με ακούν», πρόσθεσε.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Vanity Fair, η Φιντς είπε επίσης ότι μερικοί άνθρωποι που γνώριζε «ήταν αμέσως πολύ, πολύ απότομοι στα μηνύματά τους».

«Οικογένεια και φίλοι που με αποκάλεσαν “τέρας” και “απατεώνα”, είπαν ότι αυτό είναι το μόνο για το οποίο θα με θυμούνται και ότι σύντομα θα βγουν στο φως περισσότερες αλήθειες», θυμάται.

Το «Anatomy of Lies» θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με άτομα που ήταν κοντά στη Φιντς και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Σεπτεμβρίου, θα αποκαλύψει πώς «μια μάστερ της χειραγώγησης κράτησε την καλύτερη μυθοπλασία της για την ίδια της τη ζωή και εκμεταλλεύτηκε την ενσυναίσθηση των ανθρώπων γύρω της».