Ο άνδρας από τη Φλόριντα, που είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει στο σκάφος του κατά τη διάρκεια του κυκλώνα Milton στον Κόλπο της Τάμπα, τελικά συμφώνησε να απομακρυνθεί την τελευταία στιγμή, καθώς η θανατηφόρα καταιγίδα κατευθυνόταν προς αυτόν.

Ο Joseph Malinowski, γνωστός ως Jay, είχε δεσμευτεί να μείνει με το σκάφος του παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών ότι «αν μείνεις, θα πεθάνεις», επειδή η μηχανή του σκάφους του ήταν χαλασμένη και δεν μπορούσε να το μετακινήσει.

Ωστόσο, την Τετάρτη, το TMZ ανέφερε ότι εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τάμπα επιβεβαίωσε πως ο Malinowski συμφώνησε να φύγει.

Όπως αναφέρει η Mirror δεν είναι σαφές αν τελικά απομακρύνθηκε, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές που υποστηρίζουν ότι παρέμεινε για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα. Εντωμεταξύ, η δήμαρχος της Τάμπα, Jane Castor, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη το απόγευμα ότι η αστυνομία «μόλις έσωσε τον Λοχαγό Dan».

Το παρατσούκλι του είναι Λοχαγός Dan, εμπνευσμένο από τον ακρωτηριασμένο χαρακτήρα της δημοφιλούς ταινίας Forrest Gump, ο οποίος αντιμετωπίζει με θάρρος μια καταιγίδα. «Ξέρω ότι ο Θεός δεν με έφερε ως εδώ για να μου συμβεί κάτι κακό», είπε ο Jay σε βίντεο από συνέντευξή του στο Weather Channel. Στο παρελθόν, είχε επιβιώσει και τον τυφώνα Helene που έπληξε την πολιτεία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Όσο περισσότερες καταιγίδες περνάς, τόσο περισσότερα μαθαίνεις», είπε ο Jay στον ρεπόρτερ. «Είμαι σίγουρος για την ικανότητά μου να το αντιμετωπίσω, εκτός αν μετατραπεί σε μια κατάσταση τύπου Μάγου του Οζ και βρεθώ στο Κάνσας». Στο τέλος της συνέντευξης, είπε στον ρεπόρτερ: «Θα είμαι εδώ. Θα τα πούμε την Παρασκευή».