Η έπαυλη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, στο Μαρ-α-Λάγκο, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα από το πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον που σαρώνει την περιοχή και οι ειδικοί εξηγούν το γιατί.

Η βίλα του Τραμπ σχεδιάστηκε για να είναι ανθεκτική σε κάθε μορφής καταιγίδα. Διαθέτει οπλισμένο σκυρόδεμα και τοίχους πάχους σχεδόν 1 μέτρου ενώ ατσάλινες άγκυρες συγκρατούν την κατασκευή στον κοραλλιογενή ύφαλο κάτω από αυτήν, ανέφερε η Palm Beach Post.

Το Μαρ-α-Λάγκο βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, απέναντι από το σημείο που χτύπησε ο τυφώνας Μίλτον. Ακόμη κι αν βρισκόταν στο δρόμο της καταιγίδας, δεν θα αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο. Η έπαυλη, που κατασκευάστηκε το 1928, έχει παραμείνει άθικτη μετά από πολλούς τυφώνες που έπληξαν τη Νότια Φλόριντα.

Ο επί χρόνια μπάτλερ του Τραμπ, Τόνι Σενεκάλ, είχε δηλώσει το 2005 ότι «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να βρίσκεσαι κατά τη διάρκεια ενός καταστροφικού γεγονότος από το Mar-a-Lago».

Παρά τους τυφώνες, η έπαυλη έχει υποστεί ελάχιστες ζημιές τα τελευταία χρόνια, όπως με τη σκισμένη στέγη από τον τυφώνα Ίρμα τον Σεπτέμβριο του 2017.