Ένας αραβόφωνος εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα, τους κατοίκους περίπου 25 περιοχών στο νότιο Λίβανο, καλώντας τους να κατευθυνθούν άμεσα προς τα βόρεια του ποταμού Αουαλί.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, νέο ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τα νότια προάστια της Βηρυτού, μερικές ώρες μετά τις εξαιρετικά σφοδρές νυχτερινές επιδρομές σε αυτό το προπύργιο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν μια τρομακτική έκρηξη και είδαν σύννεφα καπνού πάνω από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της πόλης, τις οποίες έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα, ο λιβανέζος πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, κάλεσε τον κόσμο «να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ» για να δεσμευθεί σε μια κατάπαυση πυρός, μετά από μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μικάτι χαιρέτισε τις δηλώσεις του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που «για άλλη μια φορά στήριξε τον Λίβανο» αναφέροντας μια επικείμενη διεθνή σύνοδο, επαναλαμβάνοντας τη «στήριξή του στην έκκληση της Γαλλίας και των ΗΠΑ» για κατάπαυση πυρός.