Αθωώθηκε τελικά ο πατέρας από το Τέξας για τον θάνατο από ασιτία του τετράχρονου γιου του, παρά τα τρομακτικά βίντεο που δείχνουν το αγόρι να ζητιανεύει για φαγητό. Ο 31χρονος Brandon Cervera έκλαιγε με λυγμούς καθώς οι ένορκοι ανακοίνωναν την αθωωτική ετυμηγορία σχετικά με τον θάνατο του γιου του Benjamin το 2021.

Ο Cervera πήγε τον Benjamin στα επείγοντα περιστατικά τον Αύγουστο του 2021. Το παιδί ήταν αναίσθητο, είχε μώλωπες που βρίσκονταν σε διάφορα στάδια επούλωσης και φαινόταν εξαιρετικά αδυνατισμένο. Πέθανε λίγο μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο.

Η μητριά του αγοριού, η 25χρονη Miranda Casarez, κρίθηκε ένοχη τον Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για τραυματισμό παιδιού από παράλειψη που προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη.

Σπαρακτικό βίντεο που καταγράφηκε σε κινητό τηλέφωνο και υλικό από κάμερες ασφαλείας που έπαιξαν κατά τη διάρκεια της δίκης του Cervera έδειχναν το νεαρό αγόρι να ζητιανεύει για φαγητό, να ψάχνει στα ντουλάπια για αποφάγια και να κλαίει ενώ ήταν παγιδευμένο στο ελάχιστα επιπλωμένο δωμάτιό του.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν ο τετράχρονος πεθάνει έδειχνε τον Benjamin να ρωτάει «Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ψωμί;» με τα χέρια του σφιχτά διπλωμένα μπροστά στο στήθος του, ενώ τα ρούχα του κρέμονταν από πάνω του.

Άλλα βίντεο από τις αρχές του 2021 δείχνουν το μικρό αγόρι να ψάχνει στα ντουλάπια και το ψυγείο για να βρει φαγητό μέσα στη νύχτα. Ο Benjamin φαίνεται να αρπάζει σνακ φρούτων, ένα ζελέ, μπισκότα και γάλα.

Τελικά, οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Cervera κλείδωνε τα ντουλάπια, καθιστώντας δυσκολότερο για τον Benjamin να πάρει τρόφιμα.

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων με την πρώην σύζυγό του, ο Cervera φέρεται να της είπε: «Δεν χρειάζεται να φάει βραδινό» και επισήμανε στην πρώην του να δώσει απλώς ψωμί στο παιδί, αφού εκείνη του είπε ότι παρακαλούσε όλη μέρα.

Οι δικηγόροι του Cervera δήλωσαν ότι το εν λόγω μήνυμα παρερμηνεύτηκε και ότι είπε να μην δώσει στον Benjamin δείπνο επειδή είχε ήδη φάει ένα ολόκληρο καρβέλι ψωμί. Οι δικηγόροι του έφεραν εμπειρογνώμονες που υποστήριξαν ότι ο Benjamin δεν ήταν υποσιτισμένος με βάση τις φωτογραφίες των αλλαγών στο σώμα του αγοριού κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

«Αυτό το παιδί ήταν πάντα μικρό και αυτό δεν κάνει κάποιον να πεινάει», δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης, Jodi Soyars.

Μετά την ετυμηγορία, ο Cervera δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ότι μπορεί πλέον να θρηνήσει κανονικά τον γιο του, σύμφωνα με το δίκτυο WOAI και όπως αναμεταδίδει η Daily Mail.

«Η ζωή μου έχει διαλυθεί εξαιτίας αυτού του γεγονότος, να με χαρακτηρίζουν τέρας ενώ έχουν εμφανιστεί στοιχεία», είπε. «Θέλω μόνο δικαιοσύνη για τον γιο μου και τώρα το μόνο που θέλω είναι να ησυχάσω. Θέλω απλώς να είμαι με τα παιδιά μου».