Στη Μέση Ανατολή που φλέγεται εστίασε το πρωί της Πέμπτης 3/10 κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης. Τονίζοντας πως τα πράγματα είναι δύσκολα υπογράμμισε ότι «στόχος του Ισραήλ να δημιουργήσει πρόβλημα στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν».

«Δύσκολα τα πράγματα, πολλά είναι τα ερωτήματα για το τι θα κάνει το Ισραήλ και πότε θα το κάνει. Υπάρχει μία ανησυχία, το Ισραήλ επιμένει να χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις γιατί, από ό,τι έχει λεχθεί “θέλει να τελειώνει με το Ιράν“. Γι΄αυτόν τον λόγο έχει εξοντώσει την Χαμάς, θέλει να εξοντώσει την Χεζμπολάχ, ήδη την έχει αποδυναμώσει. Και θέλει να τελειώνει με το Ιράν χτυπώντας τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, ότι είναι μία δύναμη πυρηνική, το πρόγραμμα του είναι σε εξέλιξη, δεν έχει ακόμα πυρηνικές κεφαλές και για να μην γίνει μία τέτοια δύναμη. Το Ισραήλ έχει πυρηνικές κεφαλές» είπε ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το χτύπημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων και από την άλλη ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι όσο σκέφτεται το Ισραήλ να απαντήσει δυναμικά, το ίδιο σκέφτεται και η Αμερική. Μένει να δούμε τι χτύπημα θα κάνει. Είναι γεγονός ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει. Πέρα από τις πυρηνικών εκστάσεων είναι να χτυπήσει κάποιες καίριες θέσεις των “Φρουρών της Επανάστασης” και θεωρώ θα χτυπήσει ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα. Το καθεστώς κλονίζεται εσωτερικά και ο στόχος είναι να δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στο καθεστώς» σημείωσε.

«Το Ιράν δεν έχει συμμάχους»

«Το Ιράν έχει την δυνατότητα αλλά είναι μόνο του, δεν έχει συμμάχους. Ξέρει πως αν επεκταθεί ο πόλεμος, απέναντί του δεν θα είναι μόνο το Ισραήλ, αλλά η Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, υπερδυνάμεις με τεράστιες δυνατότητες. Ως προτεραιότητα το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν θέτει την προστασία του καθεστώτος του. Γι΄ αυτό είναι στην σκέψη του Ισραήλ να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ο Νετανιάχου επιμένει να το κάνει. Στην άμυνα του Ισραήλ λένε πως θα σταθούν οι άλλες συμμαχικές δυνάμεις και όχι στην επίθεση» διαμύνησε ο αντιπτέραρχος ε.α.

«Εάν δεν διασφαλίσει την επαναφορά των 70.000 – 80.000 εκτοπισθέντων στο Βόρειο Ισραήλ δεν θα σταματήσει. Είναι δύσκολη περιοχή ο Λίβανος αλλά το Ισραήλ έχει τις δυνατότητες όχι να εξαλείψει την Χεζμπολάχ, αλλά να την αποδυναμώσει όπως και με την Χαμάς. Στόχος είναι να την απωθήσει από τον νότιο Λίβανο. Η Τουρκία δεν βοήθησε αλλά ίσως έδωσε πληροφορίες στην Αμερική για την επίθεση. Είναι φοβισμένος ο Ερντογάν για το τι μέλλει γενέσθαι», υπογράμμισε κλείνοντας.