Για την επίθεση του Ιράν μίλησε κάτοικος του Τελ Αβίβ περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη. «Πήραμε ειδοποίηση να μπούμε στα καταφύγια» δήλωσε και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν.

Η Άριελ Ρέλη Καλντερόν, κάτοικος του Τελ Αβίβ, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 2/10 στο Mega και την «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέροντας: «Μας ενημέρωσαν από πριν για την επίθεση από την τηλεόραση – Έγινε παραμονή της εβραϊκής πρωτοχρονιάς».

«Προς το παρόν είμαστε καλά, αλλά ο Θεός βοηθός. Παρά τους τόσους πολλούς πυραύλους που ρίξανε, είμαστε ζωντανοί. Με τη βοήθεια των αντιπυραύλων έχουν αναχαιτιστεί, δεν είναι κοντά σε κόσμο», είπε αρχικά.

Εστιάζοντας στην τρομοκρατική επίθεση στο τραμ ανέφερε η κα Καλντερόν: «Ήταν 4 στάσεις από το σπίτι μου. είναι ο δρόμος που κάνω κάθε μέρα από τη δουλειά στο σπίτι. Δόξα τω θεώ χθες ήμουν με το αμάξι μου γιατί είμαστε παραμονή πρωτοχρονιάς των Εβραίων και είμαστε με τα ψώνια και τις ετοιμασίες».

«Θέλουμε ειρήνη αλλά δεν μπορείς να συζητήσεις με αυτούς τους εχθρούς»

«Πριν την πυραυλική επίθεση βγήκαν στην τηλεόραση εκπρόσωποι του στρατού και είπαν ότι από τις 6 ώρα να είμαστε κοντά στο περιβάλλον του σπιτιού μας. Ξέρουν ότι όλοι είναι έξω εκείνη την ώρα και κάνουν τις δουλειές και τα ψώνια τους. Εγώ μπήκα σπίτι μου 8 λεπτά πριν ξεκινήσει το σκηνικό. Δεν θα πούμε ότι θα κάνουμε “μαύρη πρωτοχρονιά”, γιατί βλέπουμε και θαύματα. Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Είμαστε με το κεφάλι ψηλά πάντα, έχουμε τον Θεό και τον στρατό».

«Θέλουμε ειρήνη αλλά δεν μπορείς να συζητήσεις με αυτούς τους εχθρούς» δήλωσε η Άριελ Ρέλη Καλντερόν.

«Δυστυχώς είμαστε μαθημένοι. Είμαι 50 ετών, γεννήθηκα με πόλεμο και μέχρι στιγμής είμαστε ακόμα σε πόλεμο. Έχουμε πίστη στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον στρατό μας και πάνω από όλα πίστη στον Θεό. Οι εχθροί μας δεν είναι εχθροί που μπορείς να κάνεις συζητήσεις μαζί τους. Αισθανόμαστε όμως ασφαλείς. Θέλω ειρήνη και όλοι θέλουμε αλλά με ποιους να κάνεις συζητήσεις; Θέλουμε ειρήνη μία και καλή, έχουμε ένα κράτος μικρό και όλοι θέλουν αυτό το κράτος», τόνισε κλείνοντας.