Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χτύπησε το βράδυ της Τρίτης «τρομοκρατικούς στόχους» στη Βηρυτό, αφού απηύθυνε νέα έκκληση στους κατοίκους τμημάτων της περιοχής να εκκενώσουν την περιοχή.



Σε ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων αναφέρεται ότι σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.



Μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας δήλωσε στο AFP ότι η επίθεση είχε στόχο τα νότια προάστια της Βηρυτού. Οι ανταποκριτές του AFP άκουσαν τον ήχο μιας έκρηξης από την περιοχή, την οποία το Ισραήλ έχει πλήξει επανειλημμένα από την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι στοχεύει σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα ισραηλινός στρατός απαίτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν «αμέσως» για την «ασφάλειά τους» από δύο κτίρια σε νότια προάστια της Βηρυτού και από μια περιοχή με ακτίνα 500 μέτρων γύρω από αυτά, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

«Βρίσκεστε κοντά σε επικίνδυνες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων» ο ισραηλινός στρατός «θα δράσει σθεναρά σύντομα», ανέφερε ο Αβιχάι Αντραΐ, αραβόφωνος εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, σε μήνυμά του μέσω X και μέσω Telegram με γραφήματα που διευκρινίζουν πού βρίσκονται τα δύο ακίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ