Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 156 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τρίτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν νέα προειδοποίηση προς τους κατοίκους περιοχών στα νότια προάστια της Βηρυτού, να απομακρυνθούν επειγόντως ενόψει βομβαρδισμών που θα εξαπολύσουν εναντίον στόχων που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.

Οι IDF κατάστρεψαν πάνω από 100 τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Οι δυνάμεις των IDF υπό τη Βόρεια Διοίκηση, με επικεφαλής τον υποστράτηγο Όρι Γκόρντιν, προχώρησαν προς τον νότιο Λίβανο, στοχεύοντας την τρομοκρατική υποδομή της Χεζμπολάχ, ανέφερε το IDF το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την αναφορά, η 98η Μεραρχία, που περιλαμβάνει την Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών, την Ταξιαρχία Κομάντο και την 7η Ταξιαρχία, πραγματοποίησε στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις τη νύχτα της Τρίτης, στοχεύοντας την τρομοκρατική υποδομή της Χεζμπολάχ.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία που έπληξε πάνω από 100 στόχους, οι IDF ανακάλυψαν και κατέστρεψαν τρομοκρατικές εγκαταστάσεις, όπλα, εκτοξευτές πυραύλων και εκρηκτικά της Χεζμπολάχ. Ο Γκόρντιν τόνισε τον στόχο της αποστολής να εξουδετερώσει τις απειλές για το βόρειο Ισραήλ και να επιτρέψει στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους