Πριν από ένα χρόνο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποθεώθηκε στο λαμπερό επίσημο δείπνο του Ατλαντικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη. Φέτος, ήταν ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Έλον Μασκ και η ηγέτης της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι που τράβηξαν όλα τα βλέμματα, σχολιάζει το Politico.

Το βράδυ της Δευτέρας, στο επίσημο δείπνο του think tank Atlantic Council, απονεμήθηκε στη Μελόνι το βραβείο Global Citizens Award, σε ένα γκαλά που έχει γίνει το επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης των παγκόσμιων ηγετών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατόπιν αιτήματος της ιταλίδας πρωθυπουργού, ο Μασκ κλήθηκε να παρουσιάσει τη Μελόνι, μια κίνηση που είχε προκαλέσει την έντονη διαφωνία των διοργανωτών. Παρακολουθώντας όμως τα δρώμενα στη σκηνή του Ziegfeld Ballroom στο κέντρο του Μανχάταν δεν μπορούσες να μην παρατηρήσεις την «ιστορία αγάπης» που ξετυλιγόταν, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ο Μασκ, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας που έχει εξοργίσει τις ρυθμιστικές αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και έχει υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, παρουσίασε τη Μελόνι με ενθουσιώδεις χαρακτηρισμούς – ως κάποια που είναι ακόμα πιο όμορφη εσωτερικά από ό,τι εξωτερικά και αυθεντική, ειλικρινής και στοχαστική. «Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για όλους τους πολιτικούς», πρόσθεσε ο Μασκ, σε μια σπόντα προς τους αντιπάλους της Μελόνι που έγινε δεκτή με γέλια από το πλήθος.

Η Μελόνι από την πλευρά της απάντησε επαινώντας την «πολύτιμη ιδιοφυΐα» του Μασκ.

Οι δύο τους έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, με τη Μελόνι να φιλοξενεί τον δισεκατομμυριούχο στην επίσημη κατοικία της στη Ρώμη πέρυσι, όπου συζήτησαν κοινά ενδιαφέροντα, όπως η μείωση των γεννήσεων στη Δύση και οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Έλον Μασκ είχε επίσης μιλήσει τον περασμένο Δεκέμβριο σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος της Μελόνι «Αδέρφια της Ιταλίας».

Η Μελόνι μίλησε, στα αγγλικά, σε πάνω από 600 καλεσμένους και έλαβε παρατεταμένο χειροκρότημα από τον Μασκ, ο οποίος καθόταν σε ένα τραπέζι δίπλα στη μητέρα του, τη Μάγιε Μασκ.