Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ αντιπάλων για τη δημαρχία του Σάο Πάολο όταν ένας υποψήφιος που αγωνιζόταν χτύπησε έναν άλλο με μια καρέκλα και αποβλήθηκε.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ της Κυριακής μεταξύ έξι υποψηφίων, ο υποψήφιος Χοσέ Λουίς Νταϊτένα, τηλεοπτικός παρουσιαστής, εξερράγη από θυμό όταν ο αντίπαλός του Πάμπλο Μαρσάλ, ένας ακροδεξιός infuencer, είπε ότι ο Νταϊτένα δεν ήταν αρκετά άντρας για να τον χτυπήσει, όπως είχε απειλήσει προηγουμένως.

Ο Νταϊτένα είχε απειλήσει να χτυπήσει τον Μαρσάλ σε προηγούμενο ντιμπέιτ, όταν ο Μαρσάλ προέβαλε το 2019 καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση του Νταϊτένα από συνάδελφό του. Η συνάδελφος απέσυρε την καταγγελία της, αλλά αργότερα δήλωσε ότι είχε εκφοβιστεί και σιωπήσει.

Οργισμένος ο Νταϊτένα σήκωσε μια καρέκλα και την έριξε στον ώμο του Μαρσάλ.

Ο Ντατέινα, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, αποβλήθηκε από το ντιμπέιτ.

Ο Μαρσάλ έφυγε για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για ένα μελανιασμένο πλευρό, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνέχισαν το ντιμπέιτ.

Ο Μαρσάλ, ένας αρχάριος πολιτικός, του οποίου η εκστρατεία εκτοξεύτηκε καθώς οι βιτριολικές εμφανίσεις του στο ντιμπέιτ έγιναν viral, βρίσκεται στην τρίτη θέση της δημοσκόπησης πίσω από τον συντηρητικό εν ενεργεία Ρικάρντο Νούνες και τον αριστερό αντίπαλό του Γκιλιέρμε Μπούλος.

Ο Νούνιες και ο Μπούλος βρίσκονται κοντά στις δημοσκοπήσεις, ο καθένας με περίπου το ένα τέταρτο των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Datafolha.