Με ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ασχολήθηκε με νέα ανάρτησή του στο «X» ο Έλον Μασκ. Ο ιδιοκτήτης του πρώην Twitter δημοσίευσε στον λογαριασμό του μια έρευνα, η οποία αναφέρει ότι οι δείκτες θανάτων και γεννήσεων στη χώρα μας θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τον πληθυσμό της Ελλάδας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του express αναφέρει ότι μέχρι το 2070 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 25%, με το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι στο 4%. Ειδικότερα, το 2022 οι γεννήσεις ήταν λιγότερες από 77.000 χιλιάδες, το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και έναν αιώνα, με τους θανάτους να φτάνουν τους 140.000 χιλιάδες.

Η υπογεννητικότητα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία με σκοπό να την αντιμετωπίσει αναπτύσσει διαρκώς μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας.

Δείτε την ανάρτηση του Έλον Μασκ:

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, ο Έλον Μασκ είχε κάνει παρόμοιο σχόλιο, δημοσιεύοντας την ανάρτηση ενός άρθρου που τόνιζε πως «το δημογραφικό στην Ελλάδα εξελίσσεται σε εθνική απειλή, γιατί οι θάνατοι ξεπερνούν δραματικά τον ρυθμό γεννήσεων στη χώρα».