Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες με ένα σχόλιο που έκανε ο ιδιοκτήτης του «X», Έλον Μασκ, λίγες ώρες μετά τη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείς από χρήστη της πλατφόρμας σχετικά με τα κίνητρα των επίδοξων δολοφόνων του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο Μασκ έγραψε: «Και κανείς δεν προσπαθεί καν να σκοτώσει τον Μπάιντεν ή την Κάμαλα», συνοδεύοντας το σχόλιό του με το emoji μιας σκεπτικής φατσούλας.

Σχολιαστές κατηγόρησαν τον Μασκ για υποκίνηση βίας εις βάρος του προέδρου και της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ενώ κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να διακόψει τα συμβόλαιά της με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, τα οποία αφορούν τη συνεργασία NASA – SpaceX.

Άλλοι επιτέθηκαν στον Μασκ χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την προσωπική του ζωή, λέγοντας: «Να ένα ακόμα παράδειγμα γιατί σε μισούν τα παιδιά σου».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος των «New York Times», Ντέιβ Ίτσκοφ, είπε ότι αυτή η συμπεριφορά εξηγεί τον λόγο που το «X» αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους διαφημιζόμενους.

Ο Μασκ μετά τις αντιδράσεις διέγραψε την ανάρτησή του και το πρωί της Δευτέρας έκανε δύο ποσταρίσματα προσπαθώντας να «μαζέψει» το βαρύ κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε εναντίον του.

«Ένα μάθημα που έμαθα είναι πως το να λες κάτι σε μια ομάδα και να προκαλεί γέλιο δεν σημαίνει ότι αυτό θα είναι και ξεκαρδιστικό ως ανάρτηση στο Χ», έγραψε αρχικά ο δισεκατομμυριούχος, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Όπως αποδείχτηκε, τα αστεία είναι πολύ λιγότερο αστεία εάν οι άνθρωποι δεν ξέρουν σε τι πλαίσιο λέγονται και είναι διατυπωμένα γραπτώς».