Μονάδες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 10 από τα 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας με στόχο τα ουκρανικά εδάφη, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στην εφαρμογή Telegram, η Ρωσία εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander M και έναν κατευθυνόμενο πύραυλο Kh-59 με στόχο τη νότια περιοχή της Οδησσού.

Ο κατευθυνόμενος πύραυλος καταστράφηκε, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, η οποία ωστόσο δεν διευκρίνισε τι συνέβη στους πυραύλους Iskander ή εάν υπήρξαν ζημιές λόγω της επίθεσης.

Στην απέναντι πλευρά, μονάδες των ρωσικών δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 29 drones που εξαπέλυσε η Ουκρανία τις νυχτερινής ώρες, με στόχο επτά ρωσικές περιοχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα 15 από τα drones καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Μπριάνσκ που συνορεύει με την Ουκρανία, ενώ τα υπόλοιπα καταστράφηκαν στις περιοχές Σμολένσκ, Ορλόφ, Μπέλγκοροντ, Καλούγκα και Ροστόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου στην εφαρμογή Telegram.

Πηγή: ΑΕΠ