Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαστημικός περίπατος της Space X από ιδιώτες αστροναύτες που επίσημα δεν εκπροσωπούσαν κάποιο κράτος, κατά τον οποίο δύο μέλη της αποστολής περπάτησαν στο διάστημα.

Σύμφωνα με το Sky News, το πλήρωμα αποτελούνταν από τον 41χρονο δισεκατομμυριούχο, Jared Issacman, τον 50χρονο πρώην διοικητή της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Scott Poteet, και τους υπαλλήλους της SpaceX, Sarah Gillis, 30 ετών, και Anna Menon, 38 ετών.

Ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, μεταφέροντας σε τροχιά την κάψουλα Dragon, με την αποστολή να ονομάζεται Polaris Dawn («Αυγή του Πολικού Αστέρα»).

Όταν η κάψουλα έφτασε στο διάστημα, πρώτος εξήλθε ο δισεκατομμυριούχος Jared Issacman, ο οποίος δήλωσε εμφανώς εκστασιασμένος, κοιτώντας τον πλανήτη μας από ψηλά: «Η Γη μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο».

Έπειτα, βγήκε η Sarah Gillis, η οποία επέστρεψε στην κάψουλα 10 λεπτά μετά.

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, η αποστολή μπορεί να ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αλλά υπήρξε τουλάχιστον ένα μικρό εμπόδιο. Ο επιστημονικός ανταποκριτής, Thomas Moore, ανέφερε πως «υπήρξε μια στιγμή που ήταν σαφές ότι ο αυτόματος μηχανισμός της πόρτας δεν λειτουργούσε σωστά, οπότε έπρεπε να προχωρήσουν σε χειροκίνητο άνοιγμα. Η Sarah Gillis έδειχνε τη σφραγίδα της ίδιας της καταπακτής της πόρτας. Αυτό θα ήταν πραγματικά επικίνδυνο και θα έπρεπε να αλλάξουν ολόκληρη την πορεία της αποστολής, αν υπήρχε πρόβλημα».