Σάλος ξέσπασε στην Ελβετία με μια πολιτικό που πυροβόλησε μια εικόνα της Παναγίας και του Χριστού, ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφίες με το γεγονός, δηλώνοντας “περήφανη”. Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις τις απέσυρε και ανασκεύασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας swissinfo.ch, πρόκειται για την 32χρονη Σανίγια Αμέτι (Sanija Ameti) που γεννήθηκε σε οικογένεια μουσουλμάνων από τη Βοσνία και μετανάστευσε στην Ελβετία μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Σε stories που έκανε στα social media, λοιπόν, δημοσίευσε δύο εικόνες, με την πρώτη να δείχνει την ίδια να κρατάει πιστόλι και στη δεύτερη να φαίνεται η εικόνα γεμάτη σφαίρες.

«Ήταν στο κατάλληλο μέγεθος για εξάσκηση», υποστήριξε και έκτοτε ξέσπασαν σοβαρές αντιδράσεις, σε βαθμό που έκλεισε το λογαριασμό της στα social media και ζήτησε αστυνομική προστασία.

Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη, ισχυριζόμενη ότι δεν ήξερε την αξία τους, ενώ η ίδια είναι -κατά δήλωσή της «αγνωστικίστρια».

Ωστόσο, το κόμμα της, οι Πράσινοι-Φιλελεύθεροι, τη διέγραψε αμέσως, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει στις τάξεις του τέτοιου είδους άτομα.